Babel Full Language Service is een vertaalbureau gesticht in 1990 in hartje Brugge door Corine Vanden Bussche, Master Romaanse talen en MBA Solvay en gediplomeerde officiële gids in Brugge.

Het onderscheidt zich door zijn “ambachtelijke” aanpak: de leiding van Babel is in handen van een taalexpert die over de nodige linguïstische background en ervaring beschikt (meer dan 40 jaar als (beëdigd) vertaalster en taaldocente) om vertalingen uit te voeren (in het Frans, haar moeder- en studietaal), evalueren en coördineren (in de andere talen).

Er wordt uitsluitend beroep gedaan op native vertalers, elk met hun eigen doorgedreven vakkennis en die zorgen voor vlotte en aangenaam leesbare teksten.

Door onze lokale verankering in Brugge zijn geschiedenis en cultuur door de jaren heen onze specialisatie geworden. Voor de standaardtalen Frans- Engels – Duits – Spaans – Italiaans beschikken wij over een vast team vertalers met doorgedreven expertise i.v.m. musea, tentoonstellingen, toeristische diensten, Archief, enz..

Tot onze klanten in de culturele sector behoren o.a. Musea Brugge, Stad Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Concertgebouw Brugge, Alfavision (Virtual & Augmented Reality voor musea), Archief Brugge, Europa College, De Halve Maan Brouwerij, Historium, Chocolade museum, Stad Diksmuide, Stad Gent, Provincie West-Vlaanderen en veel anderen.

Enkele projecten:

In Brugge:

  • Geschiedenis: Karmelietenklooster & Engels klooster, Oud Sint-Janshospitaal, Gruuthuse, Potterie, …
  • Moderne kunst: BRUSK (museumproject), Erfgoedfabriek, Otobong Nkanga (Sint-Jan), Line Boogaerts (Arentshuis), …    

In Gent: Lam Gods (Sint-Baafskathedraal, audioguides)

In Blankenberge: Watertaxi (Zeetocht Windmolenparken)

In Limburg, Distilleerderij De Korhaan

In Brussel, Chocolademuseum

etc., etc., …

Scroll naar boven